måndag 29 oktober 2012

Många saker samtidigt

Bilden är lånad.

I går var yngste sonen på födelsedagskalas hemma hos en liten klasskamrat i sexårs. Det visade sig att kamraten bor i det hus vi budade på och förlorade budgivningen på våren 2011. Det väckte en hel del känslor och tankar hos mig.

Jag drog mig till minnes den troskyldiga upprymdhet jag kände då, när jag precis skrivit på kontraktet för Allt om Mat, och skulle börja blogga där. Vi budade på ett större hus; ett radhus där det skulle finnas en liten arbetshörna. Jag föreställde mig ett bord, en stol, plats för laptop och böcker, några hyllor på väggen, tavlor.

Av detta blev intet. Jag gläds, som den elaka människa jag innerst inne är, åt att vi genom att bara delta i budgivningen (det var bara vi och de andra som budade bra länge på slutet) höjde priset på huset med åtminstone 200.000.

Nej, men ärligt talat - det kändes inte så kul. Inte alls, faktiskt.

lördag 27 oktober 2012

Damsell in a dress

Damsell in a dress - så lyder namnet på nagellacket ni ser på bilden hr ovan.

Igår fick mina fötter vänja sig vid högre klackar än jag någonsin tidigare burit. Tack, det gick alldeles utmärkt. Tamaris är ett fantastiskt skomärke. Skor som både är höglkackade och bekväma - kan det bli bättre?

Klänningen bar jag för första gången. Underbar.

Orsaken till denna feststass var att min mamma firade sin 65-årsdag med middag för alla sina väninnor. Vi hade fantastiskt trevligt. Många av dessa kvinnor hade jag inte träffat på år och dag.

Jag sände under kvällens lopp vid mer än ett tillfälle en tanke til de av mina vänner och bloggvänner som inte har sina mammor i livet.

onsdag 24 oktober 2012

Halvdant

Just nu känns det som att jag sköter hela livet med vänsterhanden - jobb, familj, vänner,bloggar och inte minst allt praktiskt kring hemmet.


Mitt inte är lika stökigt som mitt skrivbord på jobbet. Jag har annars brukat använda min handväskas inre, en veritabel köckenmödding , för att illustrera vad som pågår i mitt huvud. Nu har jag slutligen skaffat två små necessärer, som bringar ordning i handväskans kaos - där ser man inte längre stöket.

Var börjar man? Jag skulle vilja vara ledig en vecka för att städa och röja hemma. En utopi.

tisdag 23 oktober 2012

Tröttheten

Kors i taket! Nu ska jag gå och lägga mig. Notera klockslaget 22:07.
Nytt personbästa den här månaden.

Roligare än så här blev det inte i kväll. God natt!

söndag 21 oktober 2012

Hösten som försvann

Varje fredagsmorgon vaknar jag med en känsla av att arbetsveckan gått i fast forward. Helgerna går ganska fort, de också, men tack och lov inte på samma sätt. Visserligen väljer jag att avstå från en hel del saker jag faktiskt borde göra på helgen, såsom att rensa, plocka och fixa här hemma. Kanske bidrar det till att jag varje söndagskväll känner mig hyfsat utvilad?

Den här helgen började redan i fredags kväll med en fantastisk matkreatörsmiddag. Jag och sex andra kvinnor (den sjunde blev dessvärre sjuk) träffades och åt, drack och umgicks. Vi hade planerat vilka som skulle laga för-, varm- och efterrätterna, och vi hade tagit med oss passande drycker. Jag hade så trevligt att jag inte var hemma förrän vid tvåsnåret. Tre av dessa kvinnor var jag bekant med sedan tidigare, en hade jag aldrig träffat och två hade jag träffat vid ett tidigare tillfälle.

Det som är så fantastiskt med att lära känna människor med samma intressen genom sociala medier är att steget till att träffas rent fysiskt är försvinnande kort. När vi satt runt ett köksbord i en trevlig lägenhet på Söder i fredags kväll kändes det verkligen inte som att det var första gången vi sågs i en dylik kontext. Vi var vid kvällens slut rörande överens om att detta absolut måste upprepas!

Rent generellt är det ganska bra att träffas en fredag. Då vaknar man på lördagen och har haft en trevig kväll, men har ändå hela helgen framför sig.

Känner ni igen känslan när man sitter och skriver in saker i sin kalender, och allt känns så avlögset? Jag mins när jag satt i mitten av augusti och bockade för vilka dagar och helger under hösten som var bokmärkta för diverse aktiviteter. Nu är nästan alla dessa hålpunkter passerade. De två närmaste veckorna påverkas båda av att jag ska ned till Göteborg. I november blir det tre hela dagar dedikerade till Årets Kock-delfinalerna. December? Ja, den tar jag när den kommer.

Hösten som försvann är en realitet.

fredag 19 oktober 2012

Fredagen

Jag skulle ha haft en riktigt rasande effektiv dag på jobbet. I stället blir det så kallad vab light här hemma. Lilla M lade en rent overkligt stor uppkastningskaskad på badrumsgolvet, sent i går kväll. Vår tacksamhet över att hon lyckades ta sig dit från sin säng går knappast att uttrycka med ord.

Att tillbringa en regnig fredag i oktober hemma, i sällskap av en ganska pigg och glad flicka, det är inte det sämsta. Dessutom får jag tillfälle att ta itu med sådant som verkligen behöver fixas. Slänga en full bilast återvinning, till exempel. Städa. locka undan någon av alla åra oändliga högar. Ja, ni förstår säkert. Sådant som är skönt att bli av med.

Dessutom ska jag låta CrockPoten arbeta medan jag ägnar mig åt annat. Involtini di carne blir det i kväll. För mig på vad vi valt att kalla en matkreatörsmiddag tillsammans med sju andra kvinnor, varav jag bara träffat några stycken, men "känner" andra via twitter. Vi serverar niorätters, och jag har åtagit mig en av de tre varmrätterna.

Resten av familjen får njuta av mina involtini här hemma.

tisdag 16 oktober 2012

Tapas-SM

Jag är en av domarna i "Tapas-SM". Ville bara berätta det.

Varför inte tävla?

måndag 15 oktober 2012

Drömmar om nygamla vanor

A började träna på gym igen i augusti. Vårt liv med logistik och plikter har inte möjliggjort det under de senaste åren. Nu kan han träna medan store H och lilla H tränar ju jutsu, viket innebär måndag, onsdag och söndag.

Lika mycket som jag unnar A detta och se hur bra han mår av det, lika sugen blir jag på att själv komma gång och träna igen. Det var över tio år sedan jag senast satte min fot på ett gym. Innan dess hade jag under ett par års tid tränat regelbundet, 2-3 gånger i veckan, och kände mig hyfsat vältränad.

Det är väl bara att sätta igång? Det lokala gymet i Högdalens sim- och idrottshall är bra och prisvärt. Jo, det är väl bara det att jag redan satt höstens rutiner. Vet inte hur jag ska kunna klämma in en sak till. Oktober och novemner är proppfulla av sedan länge planerade aktiviteter. Dessutom är livet sådant med många familjemedlemmar att premisserna ändras varje halvår. Just nu vet vi vilka dagar/kvällar som respektive aktiviteter äger rum. Efter årsskiftet ser allt delvis annorlunda ut.

Jag måste få in ett schema. Veta exakt vilka dagar i veckan jag ska träna, och gärna på morgonen. Jag får fundera på detta, och se om jag kanske kan börja framåt slutet av hösten?

söndag 14 oktober 2012

Ytligheter - jag och mina naglar (igen)

Jag bet på naglarna långt upp i tonåren. Började måla naglarna när jag var 24. Målade dem sedan ganska regelbundet, fram tills barnen kom.


I vintras kom jag på allvar igång med att måla naglarna, och jag kan utan överdrift säga att jag älskar det. Det är snyggt, det genererar uppmärksamhet och det väcker reaktioner; både positiva och mer skeptiska.

Tack vare nagellacket och överlack från Essie håller lacket löjligt länge. Jag lagar kantstötta toppar, och lackar på ett nytt skyddande lager överlack. På så vis håller naglarna uppemot en vecka.

Ytligheter. Trevligheter.

torsdag 11 oktober 2012

I väntan på vinterrean

Jag spanade på denna sjal på Kastrup för några veckor sedan. Fotade den med mobilen och försökte sedan, väl hemma - till synes med föga framgång - bildbehandla den till att överensstämma med hur jag mindes färgnyanserna. Då fanns den nämligen ännu inte i nätbutiken.

Nu finns den där, och jag älskar allt hos den - förutom priset. Det är för högt. Därför väntar jag, som så många gånger förr, på vinterrean. Håll tummarna för mig.

måndag 8 oktober 2012

Ställtid

Det är inget mindre än en ren välsignelse att få lov att färdas tjugo minuter på en buss; på väg tillbaka till kontoret, efter ett besök på en förskola. Ställtid mellan olika aktiviteter får mig att vara med och reflektera.

Njutningen i att slippa köra bil är rent enorm.

Annars? Trött. Ganska tom på inspiration. Längtar redan efter fredag.

Citat Bodil Jönsson, "Tio tankar om tid":

"Ställtid innebär tid att ställa i ordning, ställa av och ställa om. Också i ditt inre. Det mesta blir bättre gjort och roligare om du får den ställtid du behöver."

söndag 7 oktober 2012

En vecka i taget

Det är som att krafterna inte räcker till. Jag har så mycket jag vill göra, men jag kommer mig inte för att sätta igång. Nu tar jag en vecka i taget, och ser vad som händer.

lördag 6 oktober 2012

Tvära kast

Ena dagen mitt i ett stort event; diskussioner, möten, kunskapsutbyten och en känsla av sammanhang och tillhörighet i en branch jag vill vara del av men bara sporadiskt gästar. Farlig bekräftelse; jag njuter av bekräftelsen, men tvingar mig själv att förhålla mig avvaktande.

Nästa dag tillbaka i verkligheten.

Tvära kast, som man brukar säga. Jag blir inte klok på det hela.

tisdag 2 oktober 2012

På väg

Väntar på tåget med F och M. Två dagar i Göteborg.

Detta kändes så avlägset, när jag först skrev in det i kalendern. Nu är det redan oktober. Vart tar den här hösten vägen?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...