onsdag 26 september 2012

Tillfälligt avbrott

Det händer för mycket just nu.
Jag tar en kort paus, än en gång.

Dagsläget


Ny sjal. Faktiskt ännu snyggare än den ser ut. Den värmer min hals.

Landat på rummet efter en sen lunch. Jag är lite yr i huvudet idag; det började redan i morse när jag skulle kliva upp. Blodtrycket? Vem vet.

Seg vecka hittills. Jag skulle önska att jag kunde byta team med omedelbar verkan. Så är nu inte fallet.
tisdag 25 september 2012

En lördag i Köpenhamn, del 2

En lördag i Köpenhamn, del 1

måndag 24 september 2012

En helg i Köpenhamn

Jag säger bara - Hotel Guldsmeden/Bertrams. Rekommenderas å det varmaste. Förmodligen det bästa hotell jag någonsin bott på. Nu har jag förvisso inte bott på så många, men detta kändes mer som att låna någons lyxiga enrummare än att bo på hotell. Vi utnyttjade inte en bråkdel av hotellets möjligheter i form av frukostmatsal, innergård, lånecyklar eller spa, och ändå var vi fullständigt nöjda.

torsdag 20 september 2012

I morgon

Sista tio minuterna på simskolan. Därefter hem; lilla H och F får varva ned, och umgås en stund med mormor och morfar som kommit fram medan vi varit i simhallen.

Därefter ska A och jag packa, och förhoppningsvis lägga oss tidigt. Sova gott inför morgondagens tidiga uppstigning och avfärd mot Arlanda och Kastrup.

Det ska bli fantastiskt. En hel helg tillsammans. Jag har nog inte begripit hur mycket jag längtar efter detta.

måndag 17 september 2012

Spring, spring, spring

I går var jag ute och sprang en runda, för första gången på två veckor. Orsakerna till detta uppehåll är flera. Veckan då jag på torsdagen skulle ned till Göteborg och Matbloggspriset, då var jag så oerhört, obegripligt kvällstrött att jag bara ville gå och lägga mig så snart barnen somnat på kvällen. Onsdag till söndag den veckan var präglade av Göteborgs-trippen.

Veckan som gick? Ja, en hel del sena eftermiddagar på jobbet, och avsaknad av spring-lust. Därför var det oerhört skönt att komma ut på en runda igår eftermiddag. Bra tid blev det också. Nu sitter jag och funderar på om det kanske blir en runda i kväll också.

Jag skrev för några veckor sedan om min chock över vad vågen visade för siffror. Sedan dess har jag ätit väldigt hälsosamma luncher och undvikit att snaska på vardagarna. Det har gått över förväntan bra, och redan givit resultat. Det är en svår balansgång, detta. Jag är en varm förespråkare för att mat är och ska vara njutning, men samtidigt är det inget självändamål att frossa. Själv har jag med min PCOS den inbyggda spärren att jag, om jag passerar en viss vikt, faktiskt inte mår bra. Jag har ingen medicinsk förklaring till detta, mer än att jag tror att min kropps produktion av vissa hormoner är intimt bunden till hur mycket jag väger.

Av detta enkla skäl (och inte enbart av fåfänga) måste jag, för mitt eget välbefinnande, hålla min vikt på en sund nivå. Ni har ju sett mig på bild, så ni vet att jag knappast är trådsmal. Det är inte späkning det handlar om. En onödig kommentar, kan tyckas, efter att jag igår redovisade vår härliga middag i lördags.

Någon sorts balans. Det är nog det allt i grund och botten handlar om. Eller, vad tror ni?

söndag 16 september 2012

Lördagsmiddag

Vi firade vår vän K igår kväll. Middagen blev riktigt lyckad. Dessutom var det osedvanligt enkelt att tillaga de tre rätterna. Det mesta gick att förbereda långt i förväg.

Vi började med klassikern cème ninon. Ja, egentligen började vi med att skåla i champagne, men sedan blev det soppa. A hade lyckats få den helt perfekt. Väl avvägd smak; gudomligt slät, då den passerats genom finmaskig sil. Lättvispad grädde vändes ned i soppa precis innan serveringen, och sedan fick var och en hälla i en liten slurk champagne i sin skål vid bordet.

Till varmrätt bjöd vi på halstrad röding, potatispuré, vitvinssås med vitlöksgräs och forellrom samt blancherad vårlök. Vi älskar fisk, men bjuder sällan på det när vi har gäster. Det får bli en ändring på detta.

Avslutningsvis åt vi borubonglass med vanilj och ljust muscivadosocker. Glasskulorna lade jag i de "tacoskal" av mandelflarn jag med viss möda bakat under eftermiddagen. Såsen är en kaffe- och bourbonsirap. Oerhört läckert, måste jag säga själv.

Nu är det söndagseftermiddag. I dag vankas det rester till middag, uppiffade med lite nytt. Fyra arbetsdagar den här veckan; proppfulla sådana. Sedan blir det Köpenhamn.

Jag längtar.

torsdag 13 september 2012

Förbaskat effektiv (eller: när jag blir stor ska jag sluta stressa)

Hemma 17:30.

Laga mat, packa simskoleväska.

Maten på bordet 18:00

Avfärd mot simskola 18:15

Två barn duschade, omklädda och beredda vid bassängen 18:22.

Jag avskyr att stressa. Jag är emellertid riktigt duktig på det, numera; det vill säga, att stressa utan att få barnen att känna att det är deras fel att jag stressar. Jag är noga med att tala om att det är jag som är vuxen, jag som planerar och jag som har ansvar för att vi kommer i tid.

Numera logistiken och planeringen nästan alltid relativt enkel att lösa. Barnen är så stora. De klarar av att vara ensamma hemma kortare stunder, och kan till och med passa varandra.

Jag känner trots detta att det är så urbota trist, det här med att räkna minuter och hetsa sig själv för att hinna i tid. Det sliter. Vid tillfällen så som i kväll var det delvis självförvållat. Vi undviker att boka saker de kvällar barnen har aktiviteter, men ibland måste någon av oss vara borta. Förra veckan var det jag. Denna vecka bar det A.

Det är vår smala lycka att store H är både ansvarsfull, hjälpsam och en trygghet för sina syskon.

tisdag 11 september 2012

Under

Jag älskar att det finns sådana här plag att bära under. I min ägo har jag en helt fantastsk underklänning som ger en snygare silhuett, bättre hållning och förmodligen adderar 50% mer karisma och självförtroende. Magiskt, det är vad det är.

Nu vill jag ha mer. Plagg att bära under jeans, blusar och toppar.

Något i den här stilen?

måndag 10 september 2012

Dofter och feromoner

Det var väl inte direkt en högoddsare att jag skulle gilla BOSS' nya doft för kvinnor, Nuit? Jag har älskat alla dofter från BOSS, från att jag började sniffa på min A i början av hösten 1998, och senare samma höst fick min första egna doft av detta märke. Alla deras dofter verkar ha samma grundton; något som tilltalar mig och som verkar smälta mycket bra ihop med min egen kroppsdoft.

Jag tittade som hastigast in på KICK's på lunchen och sprejade en rejäl dusch på en sådant där litet svart pappersremsa. Nu ligger denna remsa i min nya väska och sprider sin väldoft.

Vilken tur att jag ska tillbringa en god stund i ett tax free-område om knappt två veckor.

söndag 9 september 2012

En plats att läsa

Ett eget rum. En egen plats.

I ett annat liv, med ett annat hus, där det hade funnits lite plats för oss vuxna och för våra saker.

Allt det där som bara måste göras

Rensa i barnens garderober. Samla ihop vita plagg som behöver fläckborttagning och en dos klorin.Avgöra vad som ska slängas, sparas för att ärvas eller skänkas.

Plocka upp småprylar från golven i barnens rum. Dammsuga.

Fundera över vad vi ska äta till middag idag; fundera över vad vi ska äta under resten av veckan.

Ibland känns det som att söndagar bara är till för att förbereda veckan som komma skall, eller kompensera för det som inte hunnits med under veckan som gått. Det är inte sådär överdrivet kul, ärligt talat. Allt det där som bara måste göras.

fredag 7 september 2012

Stolt, rörd, hedrad och förbaskat glad!

Gårdagen i Göteborg innehöll en fantastiskt rolig och hedrande inslag - jag fick motta Matbloggspriset "Hall of Fame", en hedersutmärkelse av rang i matbloggvärlden. fantastiskt kul. Jag fick veta detta för några veckor sedan, då man ville ge mig chansen att kunna ordna det praktiska kring att kunna komma ned til Göteborg.

resten av dagen inehöll lunch på Västsvenska Turistrådet, ett glas vin med vännen Åsa och därefter matblogsträff.

Att säga att jag var trött när tåget mot Stockholm började rulla vid 20:45 är en brutal underdrift. Jag hade stigit upp redan 04:30 samma morgon för att ta 06:10-tåget till Göteborg. Då jag redan hade en liten sömnskuld var kombinationen av knappt fem timmars sömn och en intensiv dag, med viss anspänning, ingen vidare bra kombination. Lägg därtil det faktum att jag alltid sover oroligt när jag ska iväg såpass tidigt. Jg vet inte hur många gånger jag vaknade till för att kolla klockan. Fånigt.

I dag har jag varit helt slut. Legat här hemma på soffan under en filt och vilat. Förskolan var stängd för planeringsdag, och lilla M var hemma. Hon var väldigt snäll mot sin trötta mamma.

Nu tänker jag strax gå och lägga mig. Jag hoppas en lång natts sömn ska göra underverk.

torsdag 6 september 2012

På väg

Nu sitter jag på tåget som ska ta mig till Göteborg. Där ska jag besöka mässan Mitt Kök och se utdelningarna av alla Matbloggspriser, äta trevlig lunch med Västsvenska Turismrådet och slutligen bevista en matbloggsträff med rekordmånga deltagare, närmare ett femtiotal anmälda.

Som alltid när jag ska upp tidigt (läs: 04:30) för att passa en tid så har jag sovit dåligt. Det ska jag nu försöka ta igen på tåget.

Ny handväska. Vad tycks?

onsdag 5 september 2012

...och då dök det upp en till.

Vad är detta?

Av alla vänförslag jag fått på Facebook...

Den här tar nog priset.

tisdag 4 september 2012

På bussen - igen

Även denna gång i jämnhöjd med Rågsved, men på väg till jobbet.

Använder för första gången min nya sidensjal, ett 50% reafynd från InWears sommarrea. Favoritsolglasögonen från förra höstens Londonresa.

Tungt lastad - skor som ska till skomakaren på omsulning, och en fin mockaväska med ett par år på nacken, som jag hoppas ska kunna kemtvättas tillbaka till nära nyskick. Jag gjorde en gång i tiden missen att inte impregnera den ordentligt innan jag började använda den.

Tisdag. Solsken. Helt ok.

måndag 3 september 2012

Lättare att kommentera?

Jag fick idag veta att ordverifieringen när man kommenterat här är i stort sett hopplöst svårtolkad. Därför har jag tagit bort den. Jag inbillar mig att den kanske hindrat några av er från att skriva alla de kommentarer ni egentligen längtat efter att skriva?

Inte?

I vilket fall finns det nu inget som hindrar er.

Med skymningen som katalysator

Jag älskar att springa när det skymmer. Det är så otroligt mycket mer meditativt än att springa i dagsljus. Tur är väl det, för ny skymmer det tidigare och tidigare på kvällarna.

Det märks att det blivit en folkrörelse, detta att springa. Jag möter många andra när jag är ute. Nu har jag utökat min runda, så att den är på drygt 5,7 km. Det är en del sega backar, faktum är att jag beskar bilden på Runkeeper så att det inte framgår att det är en höjdskillnad på 56 meter under min runda.

Jag hade kunnat springa längre. Funderar på hur jag ska kunna utöka rundan på ett bra sätt. Härligt är det, i varje fall. Måtte nu bara inte någon förkylning eller andra tråkigheter sätta käppar i hjulet för mina löparambitioner.

söndag 2 september 2012

Lyckad misslyckad shoppingrunda

Jag ville titta på och prova en pennkjol, men den skulle inte komma til butik förrän först i morgon. I stället kom jag hem med en ursnygg kuvertväska.

Därefter provade jag stövletterna of my dreams, som jag skrev om tidigare, men ville inte köpa de jag provade, då skinnet på dem inte såg riktigt symmetriskt ut. Har jag väl sett något jag stör mig på kan jag inte låta bli att störa mig; jag känner mig själv.

Så, jag gick till en annan butik, stod i en lång kö, bad att få fram stövletterna, undersökte dem - och precis när kvinnan före mig i kön skulle betala, då låste sig kassasystemet i butiken. Eftersom jag hade en tid att passa, var det bara at lägga undan stövletterna och hasta mot tunnelbanan.

Lite snopet.

Denna dag

Vaknar av mig själv strax före 06:00 och börjar tänka på jobbet. (Börjar tänka på jobbet? Sjukt!)

Simskola för F i Västertorp 09:00.

Sen frukost med nybakat bröd, smör, körsbärsmarmelad (körsbärsmarmelad!), kardemummakaffe, skummad mjölk. Det är på denna punkt, eller snarare strax innan den, jag befinner mig just nu.

Senare:
Betala räkningar, uträtta ärenden.

M till barnkalas 15:00; lilla H till ju-jutsu samma tid.

Långlagad kaningryta till middag.

Löprunda för mig i kväll - kanske också för store H?

Olanerar att avsluta dagen med att måla naglarna och därefter gå tidigt till sängs. Bästa strategin inför måndagmorgnar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...