måndag 30 april 2012

Länken till Hemnet-annonsen

Här är hela länken till annonsen på Hemnet för vårt fina fritidshus. Det är fint, otroligt fint, i synnerhet efter att min inredningsskicklige och händige man fixat, målat, rensat, arrangerat och plockat bort saker för att få allt att framstå i så god dager som det någonsin går.

Någon av er undrade i en kommentar varför vi vill sälja huset. Det fins flera svar på den frågan. Det handlar om tid, pengar, ansvar, flexibilitet - ja, skälen är oräkneliga.

Lika härligt som det är att äga sitt eget fritidshus när vi är där och utnyttjar det, lika trist är det att betala för det under de perioder då v inte hinner eller orkar vara där. Detta är aspekter som jag tror att alla de som har förmånen att låna föräldrars eller svärföräldrars fritidshus inte reflekterar över.

Saker som kostar pengar även när de inte används är helt enkelt inte roliga, i längden. Inte när de effektivt sätter stopp för andra aktiviteter.

söndag 29 april 2012

Det kom ett mail om "Bloggforum"

Jag åker till Göteborg nästa söndag med anledning av Bloggforum. Det ska bli intressant; inte nödvändigtvis matbloggsrelaterat relevant (även fast det vände sig till mat-, mode- och inredningsbloggare), men allmänbildande i generellt blogghänsende. Dessutom låter lunch, middag och häng samt övernattning på Clarion Post Hotell riktigt trevligt.

Jag återkommer givetvis med rapport.

onsdag 25 april 2012

Håll tummarna!

I slutet av veckan går annonsen ut. Sedan är det visning bokad till trettonde maj.

Det är bara att hoppas att det dyker upp någor som vill köpa huset till acceptpris. det skulle vara så skönt att få detta avslutat.

I nuläget vet vi inte hur sommaren blir. Det kan bli ytterligare en sommar på landet, eller en sommar då vi ägnar oss åt helt andra saker. Oavsett, så skulle det vara skönt att veta vad som gäller.

Håll tummarna!

onsdag 18 april 2012

Death by liqourice

När jag växte upp älskade jag lakrits. Jag plockade nästan enbart lakrits i min godispåse. Är det bara inbillning, eller är det verkligen så att det fanns mer att välja mellan på lakritsfronten på 80-talet? Kanske med avseende på plock- och lösgodis. När jag en gång i veckan konfronteras med lösgodismontern, denna cancersvulst på mataffärens ansikte, tvingas jag konstatera att där knappast fins något som tilltalar mig.

Å andra sidan finns Plopp saltlakrits. Eller Plopp knark, som den egentligen borde kallas. Käck, Lakrisal, Läkerol salmiak...jag går i barndom, när jag nu på nytt omfamnar detta besatthet.

Nej, det som mest av allt skiljer nutid från dåtid med avseende på lakrits, det är faktiskt att det nu finns lakrits av riktigt hög kvalitet. Tag till exempel den lakrits som tillverks av Lakritsfabriken i Ramlösa, eller lakritsen från Johan Bülow. Brutalt gott!

Man kan bli lakritsnörd för mindre.

måndag 16 april 2012

Annonser jag ser i min Facebook-feed

dags för ett karriärbyte, någon? Undrar just om man blir diplomerad babysångkonsulent? Eller, måne, certifierad babysångkonsulent?

Jag upphör aldrig att häpnas över min omvärld.

(Herregud, det jag skrev här ovanför var ett skämt, men nu gick jag in på sajten, och banne mig om man inte blir diplomerad babysångkonsulent!)

söndag 15 april 2012

Jag har glömt att berätta för er om vad som hänt med min väsla

Kommer ni ihåg den här väskan? Jag tjuvstartade ochbörjade använda den tidig vår förra året. Har tyckt så otroligt myckt om den; den har varit lika praktisk som snygg.

Tyvärr var modellen inte optimalt designad, med avseende på handtagen. De var underdimensionerade och i alldeles för mjukt skinn. Resultatet av detta blev att handtagen, til en början långsamt, men sedan i allt snabbare takt bokstavligt talat bröts ned.

Till slut insåg jag att jag var tvungen att reklamera väskan. Ett sådant onormalt slitage på handtagen i förhållande till övriga väskans skinn är inte rimligt.

I väntan på det kontoutdrag från december 2010 som får ersätta avsaknaden av kvitto på väskan, har jag i Fossil-butiken lagt undan väskan ni ser här nedanför.

Jag blev förtjust i den så fort jag fick syn på den i butiken. Väskan har mängder med små fack (vilket behövs för alla mina nycklar och småplock och krimskrams). Materialet känns somrigt, och den orangea detaljen gjorde att jag föll som en fura.

Sommarens väska 2012? Helt klart!

tisdag 10 april 2012

Kvällens besvikelse, och konsten att hitta nya vänner

I kväl skulle jag ha druckit drink på Gondolen, och sedan ätit god mat på Rolfs Kök, med min nyfunna vän H. Nu blev det inte så. H ligger hemma i migrän. Vår besvikelse är ömsesidigt stor.

Att hitta nya vänner, det är en konst. Inte minst i vuxen ålder. Jag gör ofta nya, trevliga bekantskaper genom de matrelaterade event jag går på; genom andra matbloggare, och sociala medier. Men riktiga vänner, de är svåra att finna.

Nu har jag och H funnit varandra, på vår gemensamma arbetsplats, mot alla odds. H började i höstas. Jag har arbetat i olika teamkonstellationer inom Habiliteringen i tolv år. Under dessa år har jag träffat många trevliga personer, och samarbetat med personer jag respekterar och uppskattar, men inte knutit några vänskapsband.

Det är så smickrande, upplyftande och utvecklande att hitta en ny vänskap. Någon som är lika intresserad av att känna en själv som man själv i sin tur är intresserad av att lära känna personen i fråga.

Det är lite samma känsla som när jag gick i skolan. Gåvan att plötsligt få en ny, fantastisk "klasskamrat". Fast, på jobbet. Och i vuxen ålder.

onsdag 4 april 2012

En skär påsk

Jag har gillat att måla naglarna i många år, men i synnerhet på sista tiden. Allt kommer sig av att jag via min mamma upptäckte märket Essie.

Spana in mitt senaste färgval, 30 Bachelorette Bash. En fantastisk, djuprosa nyans. Med den önskar jag er en glad påsk, lite i förskott.

tisdag 3 april 2012

Lite lagom påsk

Vi firar påsken på landet. Kanske är det sista påsken på landet? Första våren vi ägde landet var vi långt ifrån färdigmöblerade, och åkte dit först på påskdagen. Sedan 2008 har vi åkt dit på skärtorsdagen, tagit emot mina föräldrar på långfredagen och sedan tillsammans firat en matglad och lugn helg.

Jag vill ha en lugn helg, och det fins ingen annan som kan ordna det än just jag. Det handlar om att skala bort saker. Att inte tillbringa alltför mycket tid i köket, fastän jag inget hellre vill, helt enkelt därför att det inte är så socialt.

God mat, sällskapsspel, något gott i glaset, och kanske en brasa i öppna spisen. Ta extra mycket foton, skapa fina minnen. Lilla M fyller dessutom fyra år på söndag, med allt vad de medför av presentöppning och tårtfika.

Om det går som planerat tas foton för försäljningsannons helgen därpå. Bollen är satt i rullning. Hurdan sommaren blir, det vet vi inte. Allt beror på om eller när huset blir sålt: till ett pris som vi accepterar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...