onsdag 29 februari 2012

Pälslös vår

Det blev tyvärr ingen fuskpäls för mig. Jag hade beställt den i för stor storlek, och nu finns den inte kvar i den storlek som hade passat mig. Trösten i bedrövelsen är InWears generösa returpolicy, som låter mig skeppa tillbaka pälsen till Holland utan extra kostnad. Dessutom återbetalas hela köpesumman - inklusive frakten.

Det är lite försiktig vår i luften. Jag tror jag ska pigga upp mig med att gå till Norrmalmstorg och köpa mig lite snittblommor på fredag. Det är en av mina lediga fredagar. Jag behöver få in lite grönt. Kanske ska vi till och med ta och skaffa oss lite krukväxter här hemma? Det har inte direkt legat för oss att pyssla med sådant.

För många år sedan hade jag ett fantastiskt prunkande, grönt vardagsfönster; växter i köket och sovrummet. Jag övervintrade mina specialbeställda pelargoner från Bergabacken nere i matkällaren. Det var en annan tid. Det känns som en evighet sedan.

Dagens visdomsord

Under många år jobbade jag extra på Göteborgs-Postens prenumerationssavdelning. Under en utrensning i lokalerna fick jag med mig denna plansch, som jag länge hade spanat lystet på.

Budskapet är klockrent - en god fika piggar upp nästan vilken dag som helst. Just denna soliga dag hade jag gärna suttit i lä mot en vägg i söderläge, druckit kaffe, och smaskat på en riktigt smörstinn kardemummabulle.


måndag 27 februari 2012

På tåget

Tid för mig själv. Lakrits, tidningar och Joanna Trollopes "Daughters-in-Law".

Inte dumt alls.

Testing, testing

Jag vore inte den jag är, om jag inte gjorde ett försök att blogga från mobilen på spårvagnen. Jag är på väg till Centralstationen här i Göteborg för en fika med min vän M, som jag inte träffat på alldeles för länge. Det är så längesedan att jag knappt kan placera det i tiden. Inte bra.

Min relation med min iPhone går från klarhet till klarhet. Jag har inte hittat em enda funktion (hittills) som jag är missnöjd med.

tisdag 21 februari 2012

Uppvaktad

Förra tisdagen, Alla hjärtans dag, flög A till Moskva. Samma kväll fick lilla M ont i öronen. Det blev vab onsdag och torsdag. Sådana gånger tänker jag på när barnen var yngre, när A reste oftare, och att vi inte funderade så mycket på sjukdom.

Nu gick det ingen nöd på oss som var hemma. Snarare var det A det gick nöd på, som fick en mardrömsresa hem från Moskva på grund av snökaos, inställda flyg och omdirigerad hemresa.

I vilket fall. Vi brukar inte uppmärksamma just fjortonde februari och det denna dag förknippas med. Därför blev jag ganska förvånad när jag igår kväll fick ett litet paket. Paketet innehöll det fantastiska halsband ni ser på bilden här ovan. En Alla hjärtans dag-gåva, i efterskott.

Edblad heter märket. Känns betydligt roligare än SNÖ, som jag ärligt talat tröttnat på. Jag måste nog ta en tur till Edblads flagship store på Västerlånggatan.

måndag 20 februari 2012

Den är min

Det enda som är bättre än 50%-rea, det är 60%-rea. Jag har spanat hela vintern på denna i mitt tycke rasande eleganta fuskpäls från InWear. Nu, när rean nått så långt att den kostar som om den vore från H&M, kände jag att det var dags att slå till.

Jag har ett ganska bra track record vad gäller reaplagg från InWear. Se bara här. Förr om åren var det den stora, härliga butiken vid Norrmalmstorg, med den trevliga personalen och den finurliga VIP-mailinglistan, som brukade stå till tjänst med de mest fantastiska reafynd. Nu är det i stället nätbutiken som gäller för mig.

De moderna fuskpälsarna lyckas kombinera fantastisk kvalitet med det viktiga faktum att det ändå syns klart och tydligt att det inte är äkta päls man bär. Jag ser fram emot att glida fram i detta tjusiga och varma ytterplagg.

söndag 19 februari 2012

Förförd av Apple

Jag har gått över. Bytt religion. Blivit om inte frälst, så åtminstone överbevisad. Framgångsrik förförd.

Det började med en MacBook Pro i mellandagsrean. För några veckor sedan byttes min HTC Desire, vars batteri blivit allt tröttare, ut mot en iPhone. I veckan som gick fick jag på jobbet ta över en iPhone som en kolega inte behövde, vilket jag var ytterst tacksam för, då jag haft en kass SonyEricson Xperia mini, som närapå drivit mig till vansinne.

Därför ser det nu ut som det gör här på min hörna av matbordet. En Apple-hög, helt enkelt.

Vad tycker jag då om min MacBook Por? Det tog ett tag att vänja sig, kan jag erkänna. Jag har inte jobbat på en Mac på över tio år. Samtidigt gick det förvånadsvärt fort att vänja sig. Fördelarna är enorma, det måste jag framhålla.

Vad gäller telefonen, så var startsträckan obefintlig. För mig som bloggare är det en fantastisk kvalitetsskilnad att nu ha tillgång till den grymma kameran i iPhone 4S. Att bilderna dessutom automatiskt förs över till datorn, det är ytterligare ett stort pluss.

Jag är, kort sagt, väldigt nöjd.

fredag 17 februari 2012

Nu

Bild tagen av i går kväll av äldste sonen på hans iPad,
bildbehandlad av honom själv.

Jag bestämde faktiskt redan måndagen den 23:e januari att jag skulle tillåta mig själv att komma tillbaka just idag. Jag bestämde det då jag satt hemma och hade en återhämtningsdag efter ett elakt magvirus.

Nu vill jag se framåt. Januari månad blev bättre än jag hade fruktat. Februari är oändligt mycket bättre än februari förra året. Det bådar gott.

Någonstans i mina funderingar slog det mig att allt egentligen handlar om tid. Min tid. Vad jag använder den till; både vad gäller sådant jag är tvungen att göra, och sådant jag själv kan välja. . Det handlar om tid, och om pengar. Egentligen är det vad allt handlar om. Vad man väljer att göra med sin tid och med sina pengar.

Vad väljer jag? Hittills väljer jag att förändra vissa småsaker. Jag har börjat åka kollektivt till jobbet ett par dagar i veckan, och även åka kollektiv i tjänsten, när jag ska ut på besök. En enda dag i veckan måste jag ta bilen till jobbet, av logistiska skäl.
Detta är så mycket större än det kanske kan verka. Jag får dagsljus, jag får vistas utomhus, och jag njuter. Ja, jag njuter faktiskt av att skumpa på en buss till jobbet. Tro det eller ej.

Vissa av dessa resor i tjänsten tar lite längre tid än när jag själv kör bil, men faktiskt inte så mycket längre tid som man skulle kunna tro. Det handlar om hur jag planerar. Somliga resor tar nästan lika lång - eller kort - tid. Skillnaden är att jag tillåter mig själv dessa små tidsluckor. Det kan vara avslappnande att köra bil, men samtidigt måste jag ändå vara koncentrerad. När jag åker buss räcker det med att veta vilken hållplats jag ska gå av på.

När jag åker kommunalt till jobbet, passerar jag biblioteket i Högdalen. Det ligger mycket praktiskt placerat, precis invid tunnelbanan; ovanför spärrarna, mer exakt. Om jag precis har missat en tunnelbana, hinner jag upp och låna en bok innan nästa kommer. Jag har också en helt annan möjlighet att låna böcker än tidigare. Då kändes det som ett stort projekt att ta sig till biblioteket, och inte minst att lyckas lämna tillbaka mina lånade böcker i tid. Det är en sådan förmån att ha tid att läsa.

Sedan jag senast skrev har jag således läst ganska många böcker. Jag har dessutom tillåtit mig själv att vara en ganska tillbakalutad matbloggare. Jag har också börjat gästblogga på Taffel, vilket jag kommer göra framöver med oregelbundna mellanrum.

Jag arbetar fortfarande 85%, precis som i höstas, men fram till och med maj kommer jag vara ledig varannan fredag. Dessa dagar kommer helt enkelt ägnas åt att fixa saker hemma, uträtta ärenden; ja, kort sagt, att underlätta familjelivet. Några av dessa dagar (så som exempelvis just idag) tänker jag också lägga på att vara med i barnens skola, eller låta M och F vara hemma från förskolan.

Ett antal små förändringar, som ändå gör stor skillnad i mina vardagar. Jag har några andra små projekt i åtanke, men de är inte sjösatta ännu.

Det största som hänt sedan sist är nog ändå att jag tidigare i veckan sökte ett jobb inom en helt annan branch än den logopediska. Det ska bli spännande att se ifall jag över huvud taget blir kallad på intervju, men, alldeles oavsett, så var det en nyttig upplevelse att skriva CV, personligt brev och att skrapa ihop de arbetsprover jag faktiskt har att visa upp.

Dessutom har jag bytt smak på Läkerol.

Högt och lågt; som alltid.

Har ni saknat mig (retorisk och förhoppningsfull fråga, för att få kommentarer)?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...