måndag 3 december 2012

Hotellkänslan

Vårt sovrum fick sig en uppryckning i helgen. Väggen bakom vår säng som idigare varit en fondvägg i en askrosa nyans har nu samma kulör som resterande väggar. Nya sänglampor kom på plats.

Jag gillar vår stilblandning. Det är farligt när saker matchar för mycket. Samtidigt får det inte vara för eklektiskt. I det här fallet gillar jag kontrasterna. Vår svartmålade och högblankt lackade sänggavel; ett Blocket-fynd från ett dödsbo, som vi prutade ned och fick hemkört. Den vackra guldspegeln, också den från Blocket, som A körde långt ut på Värmdö för att hämta. Sist av allt de moderna lamporna i borstat stål, vars skärmar är svarta kvadrater av et matt tyg.

Brottstycken av den övriga inredningen skymtar i spegeln. Svart golv, och en svart ryamatta från IKEA - vi är trötta på den; letar efter en snygg, matchande i persiskt stuk. Ytterligare en spegel med bred, svart och högblankt lackad ram, krönt av en gyllene dekoration som satt på (den då brunbetsade) sänggaveln, när vi fick hem den. Slutligen en skänk från 40-talet, som fått samma behandling med svart färg och högblank lack som spegeln och sänggaveln.

På något sätt påminner mig inredningen en smula, i al enkelhet, om den fantastiskt överdådiga som finns på Görvälns Slott (bilden ovan och bilden nedan är beskurna och lånade från Görvälns hemsida). En stilblandning, gammalt och ytterst modernt, som ändå håller ihop. Vi bodde där en helg i maj 2009, A och jag. Sparris- och Rieslingweekend. Det är ett helt fantastiskt ställe, som jag gärna skulle vilja åka till igen. Maten och dryckerna var för övrigt lika fantastiska som miljöerna.

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, om du har åsikter och tankar om det jag skriver! Som bloggägare förbehåller jag mig dock rätten att radera inlägg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...