onsdag 30 november 2011


Om någon mot förmodan har missat det

I morgon sätter den igång.
Vad då?
Adventskalendern på SMASKENS, så klart!

söndag 27 november 2011

Vad var det här för en första Advent?

Söndagar är inte några särskilt bra dagar. De känns hetsiga, upphackade och oharmoniska.

Just idag hade vi ett schema som innefattade körsång under högmässa på första advent. En högmässa på 1,5 timma, där jag till slut fick panik av att småbarnen inte kunde uppföra sig så som de faktiskt brukar kunna. Vi fick gå ut, när det var 20 minuter kvar av denna stämningsfulla, men i mitt tycke på tok för långa gudstjänst.

Under tiden var A och store H på Sturebyskolans Julmarknad. En julmarknad som verkar ha svällt över alla bredder, med en ambitionsnivå som känns skrämmande och avskräckande. A och H gjorde i varje fall sitt arbetspass, och jag hade lagat till tryfflar med espresso och cognac, som salufördes bland otaliga andra godsaker och produkter.Fuktigt, milt och mulet. Uppsprickander sol, en kort stund, därefter hotfulla moln och tilltagande blåst. Glöggfika med lussekatter och mina små underliga, urgoda smörkolakakor.

Ju jutsu-träningar, och en riktig comfort food-middag med halvblodg rostbiff, potatisgratäng och en cognacsspetsad rödvinssås. Ett glas rött till det.

I kväll blir det tidig sänggång, den saken är säker. Jag ser inte fram emot veckan som kommer. Inte alls. Alldeles för mycket att göra, på alla plan.

torsdag 24 november 2011

Ännu en hemmadag


Lilla M är fortfarande krasslig, och eftersom vi så långt det är möjligt kör en varannandagsprincip när det handlar om vab, så tillbringar jag återigen en dag hemma. Detta ger mig möjlighet att återigen fotografera i dagsljus. Det blir så otroligt mycket bättre bilder - så klart. Till och med i det dova novemberljuset, dagar som denna, då det känns som att solen knappt går upp.

En liten teaser kan jag bjuda på. Smörkola-panna cotta, vad sägs om det? Snart på en matblogg nära dig.

I övrigt ska jag se om jag kan locka med lilla M på lite lussekattsbak. Vi får se hur hon ställer sig det det.

tisdag 22 november 2011

En otippat produktiv dag


Lilla M blev varmare och varmare igår kväll, och när hon somnade hade hon feber. Hon vaknade någon timma senare, var orolig, och fick sitta nere hos oss i soffan. Följaktligen var hon sjuk idag, och det föll på min lott att vabba.

Vår vanligtvis så ystra lilla dotter har legat i soffan och sett på film hela dagen. Jag släpade med henne till lokala ICA för att snabbt handla några saker, men oj, så stillsam hon var.

Lilla M'stillstånd möjliggjorde för mig att tillbringa ett par timmar växelvis framför datorn och växelvis vid spisen. Förberedelserna för adventskalendern på SMASKENS gör mig lugn i förvissningen om att jag minst sagt kommer ligga steget före mig själv i början av nästa vecka. Varje färdigt blogginlägg som kan placeras i kategorin Schemalagd publicering gör mig nöjd.

Det här är så kul, och jag njöt av att kunna fotografera i dagsljus. Det är annars en lyx jag enbart är förunnad på helger.

Alltför snabbt blir eftermiddagarna mörka, men jag bjuder ändå på lite försmak med bilder, vars innehåll jag dock inte delar med mig av ännu. Det får ni vänta på till i december.

måndag 21 november 2011

Sidenblusar och vinterskor

Så värst mycket shopping har det inte varit sedan London. Det är inte synd om mig, inte det minsta. Jag hittade bra plagg på resan, som jag har använt flitigt hela hösten: precis som det ska vara - kläder ska användas.

men, om jag hade haft pengar över som låg och brände i plånboken, då hade jag satsat på dessa sidenblusar från InWear. Lika snygga till lite mer formella kläder, som till jeans.

Nu till något mer prosaiskt än sidenblusar, men desto med nödvändigt. Jag har jag under några veckor bekymrat mig över vad jag ska ha på fötterna när stövlettsäsongen är till ända. Till min stora sorg gick mina fina, varmfodrade vinterstövlar hädan i slutet av februari, efter lång och trogen tjänst.

I fredags gjorde jag slag i saken, och passade på inrådan av A på att införskaffa ett sådant här par vinterskor, när jag för ovanlighetens skull befann mig i närheten av en skoaffär. Fantastiska skor. Jag får plats med yllestrumpor och varma sulor i dem. Vintern är räddad.

söndag 20 november 2011

Julklappsdrömmar


Jag drömmer om en Kindle Touch 3G. En läsplatta som rymmer upp till 3000 böcker. En läsplatta som laddar ned en hel bok på 60 sekunder. Den ger sin användare tillgång till gratis nedladdning av bokstavligt talat miljontals boktitlar, vars copyright gick ut innan 1923. En veritabel skattkista av klassisk litteratur, helt enkelt.

Jag köper redan idag årligen en mängd engelskspråkiga böcker. Jag kan lika gärna ladda ned dem till en läsplatta, för en billigare penning.

Nu återstår bara att se hur snäll jag varit i år.

lördag 19 november 2011

Här händer det inte mycket

Jag har inte varit särskilt blogginspirerad här den senaste veckan. Faktum är att jag inte riktigt vet vad det beror på. Kanske är det en reaktion på att jag drabbats av den plötsliga insikten att jag skulle behöva lägga till en vecka fram till jul, för att hinna med allt jag ska, måste och vill?

Arbetsbördan på jobbet, julklappsplaner, barnens fritidsaktiviteter, bloggplanering inför adventskalender på SMASKENS...listan kan göras lång. En sak är i varje fall säker - jag är lika grad som förra året över att vi inte ska fira jul hemma. Jag vill verkligen inte fira jul hemma.
Kanske nästa år?

måndag 14 november 2011

Ordning och reda


I vuxenlivets plikter ingår ganska många oglamorösa sysslor. Sådant man helst skulle vilja slippa, och oftast skjuter framför sig. Det vill säga, tills man når en punkt då det inte går att ignorera eländet längre,

Under större delen av eftermiddagen rensade jag i skåp och lådor. Tillfredsställelsen efteråt var rent otrolig. Jag slängde, sorterade, och möblerade om bland hyllplanen. Patéformar, kakformar, glasburkar och kakburkar fick ett alldeles eget skåp. Bara en sådan sak är i sig nog för att jag ska känna mig nöjd.

Nu är det en ren fröjd att kika ned i lådorna. Det bådar gott, inför adventsaktiviteterna här hemma. Jag hade egentligen tänkt ägna dagen åt att baka och laga inför SMASKENS adventskalender, men det får bli nästa helg. Detta var så mycket viktigare.

Jag säger bara: konservburkar med bäst före-datum för flera år sedan. Gamla dammiga mannagryn. Herregud. Det var sannerligen på tiden.

söndag 13 november 2011

En vacker julklänning -
men, kanske inte för mig


När jag läste "Fredagssvepet" inne hos Weronica, såg jag att hon tipsade om klänningen här ovan, fast i svart. Den röda varianten såg jag först när jag gick in på Åhléns hemsida för att kika.

Jag tycker den är fantastiskt fin, men modellen passar med största sanolikhet inte på mig. Den skulle ha varit betydligy mer urringad, för att vara klädsam på mig.

Kanske passar den på någon av er som läser här?

lördag 12 november 2011

Mumin i advent

Förra året fanns det fina Mumin-adventskalendrar i handeln. Då köpte jag inte några sådana, men som tur är fanns de kvar i år, till nedsatt pris. Ja, jag borde verkligen trycka på fanns, eftersom de jag köpt, likadana som den ni ser här ovan, inte längre verkar finnas kvar. Jag hittade dem på Ellos på nätet. Av alla ställen, kan man tycka. En ny bekantskap för mig.

Så här fina figurer finns inuti kalendern. Jag hoppas flickorna ska bli glada. Lilla H ska dessutom få Mumin-böcker i julklapp.


Sedan hittade jag den här, otroligt billiga kalenderockså hos Ellos. Den fanns inte där, när jag beställde härom kvällen. Har de månne snubblat över dessa i ett hörn på lagret? Ja, om någon som läser här är intresserad, så finns de i varje fall där.

måndag 7 november 2011

Vådan av att slappna av

Det var skönt, väldigt skönt, med några dagars miljöombyte. Att komma hem till mina föräldrar är, minst sagt, detsamma som att bli varmt omhändertagen. Vådan av att slappna av är, emellertid, att jag blir så otroligt avslappnad att jag nästan går i mental dvala.
Kanske är det bara bra?

Jag väljer att tänka så. Jag har en hel del saker framför mig på jobbet i höst, som känns ganska tunga. Saker som jag verkligen inte ser fram emot; inte ett dugg. Nu försöker jag samla lite kraft inför dessa utmaningar. Vi får väl se hur det går.

Måndag morgon är aldrig behaglig. Jag längtar redan till fredag. Är det inte alltid så?

tisdag 1 november 2011

Det enda jag lärde mig

Jag är verkligen inte förtjust i uttrycket "inget ont, som inte har något gott med sig", men vid enstaka tillfällen kan det faktiskt stämma. När det handlar om min tid på alltommat.se, så vande jag mig vid att prestera en viss mängd inlägg i veckan, utan att tumma på min lägstanivå för hur mycket substans ett blogginlägg faktiskt måste innehålla.

Detta har jag i allra högsta glädje av just nu. I går satt jag och skrev ett par timmar, och plötsligt insåg jag att jag hade så många inlägg att jag med hjälp av den fenomenala funktionen Schemalagd publicering hade fyllt SMASKENS fram till och med tisdag nästa vecka. Inte dumt alls.

Här då? Jo, här kan det kanske komma att eka lite tyst de närmaste dagarna. I morgon bitti åker jag, store H och lilla H ned till Göteborg. Vi ska ha det skönt och fira höstlov, och vi kommer inte hem förrän på söndag kväll.

Mat, dryck familj, släkt, och vänner. Bättre saker finns det knappast att ägna höstlovet åt, eller hur?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...