fredag 30 juli 2010

Testing, testing - HTC Wildfire

Jag sitter och leker med vad som med största sannolikhet kommer att uppta en hel del av min vakna tid de närmaste veckorna. Jag syftar på min nya mobil. Att kunna blogga från mobilen öppnar en ny värld för mig. Vi får väl se vad detta leder till.

Published with Blogger-droid v1.4.8

söndag 25 juli 2010

Vi lever

Lika svårt som det är att under de dallrande heta sommardagarna föreställa sig lantstället i dåligt väder, lika svårt är det att en regntung, fuktig kväll som denna inse att jag bara för några dagar sedan låg och svettades i solen.

Vi har haft en fantastisk tur med vädret under våra tre gemensamma semesterveckor. I morgon eftermiddag kör A till Stockholm, eftersom han från och med nästa vecka arbetar tisdag till torsdag. På grund av att han måste resa till Tyskland, kommer han inte tillbaka hit redan torsdag kväll, utan först på fredag. Jag har inte varit ensam med barnen på landet tidigare, men jag kan inte säga att det bekymrar mig särskilt mycket. Det enda som kan bli ett problem är om vädret är dåligt, eftersom det ställer större krav på mig vad gäller att hitta på aktiviteter.

Vi har njutit i solen, badat, grillat, druckit drinkar och njutit av livet i största allmänhet. Det är inte svårare än så; det räcker med att vädret är vackert, för att jag ska vara lycklig.
Jag har läst; en hel del, till och med. Det har varit nya bekantskaper, förutom Kerstin Thorvalls det mest förbjudna, som jag insåg att jag måste ha läst tidigare, fast för väldigt många år sedan.

Just nu läser jag emellertid om en av mina absoluta favoritromaner. Det är boken med det något fåniga namnet Kärlekens republik, av den kanadensiska författarinnan Carol Shields. Jag är så måttlöst förtjust i just Carol Shields författarskap, men i synnerhet denna roman. Tyvärr finns ganska få av hennes romaner översatta till svenska, och de kan vara svåra att få tag på annat än på bibliotek. Larrys gäster är en annan, riktig höjdare ur hennes produktion. Romanen Happenstance är också fantastisk; den skildrar ett par dagar ur två makars respektive perspektiv, och är egentligen två böcker i en. Låna dem och läs dem!

Nu ska vi grilla, vädret till trots. Det lär dröja innan jag är här inne och skriver igen. Kanske framåt nästa helg? Uppkopplingen lämnar en hel del att önska, om man så säger.

söndag 4 juli 2010

Lägesrapport

Vi packar inför att åka till landet, någon gång i eftermiddag, när vi samlat ihop oss tillräckligt.
Väderleksprognosen är så strålande löftesrik att det inte går att vara annat än skönt förväntansfull. Det lär bli mycket strandhäng den här veckan, och långa, härliga kvällar på altanen.

Igår hade vi goda vännerna P och K på middag, och avnjöt en riktig sommarmeny: pissaladière med rosé till förrätt, grillat gotländskt lamm med tzatziki, vattenmelon- feta-olivsallad och ugnsbakad färskpotatis till varmrätt. Sedan lite mer rosé. Ingen dessert, i stället sicilianska torroncini från fina Butik Citronodlingen till kaffet. Himmelskt goda.

Vi har bunkrat inför landetvistelsen. Jag var och köpte mängder med korv hos Sandströms i fredags. Ett och ett halvt kilo Toulouse, fransk fläskkorv med dragon. Ett kilo av dras grymt fina merquez. Vi måste ju ha så vi står oss ett tag; tillgången på fin korv är mig veterligen begränsad vi vår något kulinariskt eftersatta del av Sörmland. Närheten till Julita Värdshus avspeglas inte direkt i utbudet hos alla handlare, om man säger så. Men den fina ICA-butik i Eskilstuna som vi vallfärdar till, trots avståndet, har en fantastisk ost- och charkdisk, som tur är. Bröd, det bakar vi ju själva, som ni vet.

Jag återgår till packningen; vi får se hur flitigt uppdaterad bloggen blir under sommaren. Jag blir med ny mobil framåt slutet juli, och då kommer jag kunna börja publicera bilder på bloggen i en annan omfattning än i nuläget. Lite "rapport från skurhinken", om man så säger.

lördag 3 juli 2010

Bytet från Bokbytet


Min stackars hemliga bokvän kunde omöjligt veta att jag redan sedan några veckor har Steve Sem-Sandbergs De fattiga i Lodz i pocket, som ligger och väntar på att läsas, så snart jag är färdig med Sofi Oksanens Utrensning.

Det var en riktigt het dag igår. I synnerhet inuti vår stora brevlåda av metall. Det kändes på chokladen, Lindts 70% med havssalt; den riktigt dallrade. Jag sände en lite lätt ångestfylld tanke till innehållet i mitt eget paket, till de person vars hemliga bokvän jag själv är. Hoppas inte godsakerna fullständigt runnit iväg.

Det ska bli kul att läsa Audrey Niffeneggers Tidsresenärens hustru. Någon korsords-lösare är jag inte, fastän jag ofta tänkt att jag borde vara det. Däremot är min mor en ganska nybliven, hängiven korsordslösare, så tidningen kommer till nytta.
Kaffeservetter är sådant som jag (några gånger om året) brukar inse att jag kanske borde köpt, ungefär samtidigt som jag dukar fram kaffekopparna.

Tack för omtanken, hemliga bokvän!

Edit, några minuter senare: Paketet hade faktiskt börjat gå upp en aning i den limmade förslutningen, så jag hoppas att inte något trillat ut?

torsdag 1 juli 2010

Nej, hörni, nu tycker jag
det är lite orättvist!

Den enda pionknopp som inte demolerats av
något av barnen, i vår lilla trädgård här i stan.

Jag lyckades efter några om och men logga in och kolla statistiken på min besöksräknare. Det händer inte så ofta att jag gör det, men nu kunde jag konstatera att jag i juni månad har haft i snitt 81 unika besökare om dagen. Åttioen personer som bemödar sig att gå in och läsa här varje dag. Trots att jag inte lämnar ut så särdeles mycket av intresse, annat än möjligtvis för de personer som känner mig någotsånär.
Jag har ju en hel del trogna supporters i form av medbloggare (främst bloggerskor), samt släktingar, nära vänner och så en del bekanta.

Men, ni andra då? Kan ni inte bjuda mig på en liten inblick i vilka det är som får ut något av att läsa här. Det skulle vara en trevlig present, så här på min första dag på semestern...

Det senaste Bokbytet

Det var svårt, riktigt svårt, den här gången. Dessutom led jag av en viss tidsnöd. Jag fick i varje fall skickat iväg paketet igår eftermiddag, i all hast.

Om det nu är någon som eventuellt inte hänger med, så vill jag förtydliga med att säga att jag alltså pratar om Sommarskönt Bokbyte. Det är tredje tillfället jag deltar, och jag kanske borde ta en paus, men det är så roligt och spännande att jag har svårt att låta bli att vara med.
Svårigheten denna gång var att jag kände att jag inte riktigt kunde ringa in personen jag skulle skicka paketet till. Jag kan bara hoppas att hon blev nöjd. Jag valde böckerna så omsorgsfullt det nu gick, samt skickade med kaffebönor, Valhrona-choklad och italiensk hasselnötstorrone. En liten burk te slank också med.

Sanningen att säga så är det nog så att jag skapar paket som jag själv hade velat få skickade till mig, snarare än att jag fullt ut anpassar mig efter mottagaren. Hittills verkar det ha fungerat bra. Vi får väl se hur det går denna gång, tredje gången gillt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...