tisdag 7 juli 2009

Lägesrapport

Jag borde ha satt upp en skylt här med budskapet Semesterstängt! Att blogga med trådlöst bredband i Sörmlandsskogen går visserligen riktigt bra, men jag har inte energi eller lust att lägga ned såpass mycket tid som det skulle krävas att hålla liv i två bloggar.

Sedan i lördags vid lunchtid leker vi tvåbarnsfamilj. Våra två äldsta, store H och lilla H, har åkt med mormor och morfar till Göteborg och skall vara där med dem veckan ut. Resten av familjen ansluter framåt slutet av veckan, eller kanske på måndag; vi får se hur vädret blir.
Detta föranleder mig givetvis att utbrista: vad enkelt det är att bara ha två barn! Givetvis låter detta oerhört provocerande. Saken är ju bara den, att alla är vana vid de livssituation man råkar ha. Och vi är vana vid att ha fyra barn. Självklart ter sig då tillvaron som tvåbarnsförälder enkel. Om än med en treårig gosse som får regelbundna utbrott, och som precis börjar sköta sina pottbesök oklanderligt, samt en minst sagt klåfingrig, om än löjligt harmonisk och glad femtonmånadersflicka.
Det är ändå någon sorts semester för vår del. Nu är detta inte syftet med arrangemanget. Morföräldrarna vill få umgås med och rå om barnbarnen, och barnen ser hela året fram emot sommarveckan i Göteborg.
Alla är nöjda och glada, helt enkelt.

Nu byter vi ämne. Beskåda mina nya, fula skor. Ja - fula. Gud, vad alla löparskor ser groteska ut! Mina nya löparkläder är emellertid desto snyggare. Det var rea på Stadium, så jag shoppade på mig både det ena och det andra. Nu kan jag springa långt in på hösten, utan att behöva frysa.

Det känns härligt. Jag har inte löptränat på sju år. Var ute på första turen i förrgår, och tänk - kroppen minns ju! Allt gick så ortoligt mycket bättre än jag hade förväntat mig.
Det här skall bli både roligt och spännande.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...