lördag 27 juni 2009

ÄNTLIGEN!


Världens finaste storebror lärde sig cykla igår, på lilla H´s femårsdag. Han var så glad och stolt och full av härligt självförtroende.
Vi föräldrar, samt mormor och morfar, applåderade så händerna glödde.
det är helt rätt att träna att cykla på gräsmatta i lätt nedförslut - den saken är säker.

I min kalender hade jaggjort en liten anteckning inför sommaren som lydde:

Projekt för store H: knyta och cykla.

I förrgår lärde sig gossen knyta. I går cykla. Vad händer härnät?
Allt är möjligt.

onsdag 24 juni 2009

Dagens I-landsproblem:
semesterutmattning


Mutar barnen med fika, medan vi tok-packar.

Ingen rast, ingen ro.
Knappt hade vi hunnit landa i Stureby efter Korsika-resan, så bar det iväg till landet.
Heja landet! Jag vet ärligt talat inte vad vi skulle ha tagit oss till utan detta ljuvliga ställe.

På sommaren känns det alltsom oftast som om en neutronbomb slagit ned och utplånat allt mänskligt liv från de fagra villakvarteren söder om Söder. "Alla" är på landet; någon annans, eller sitt eget. Eller så är de i sydeuropa, antar jag. Det känns i varje fall sälan särskilt välkomnande att tillbringa sommaren i vår del av staden. Om man vill ha lite folkliv och känna sig lekparks-social, så får man dra in till stan. Vilket vi också alltsom oftast gjorde, innan vi köpte vårt lantställe.
an kan få en överdos av parklekar, plaskdammar och tvillingsulkus fullastade med matsäck, filtar, badleksaker och allsköns pryttlar som kan tänkas komma väl till pass på en heldagsutflykt à la lekparksrace i innerstan.
Dessutom var det något så geuint fel i hela upplägget. Att fly från den lummiuga närförorten, in til stan.

Nu slipper vi detta. I år har landet dessutom pimpats upp med den så omskrivna lekstugan. Som om inte detta vore nog, har vi i dag införskaffat en studsmatta - givetvis med skyddsnät. Vi vill inte tvingas åka till lasarettet i Eskilstuna (eller vad det nu heter...Mälarsjukhuset?) för att någon avkomma trillat av studsmattan och brutit/stukat något.

Med det här makalösa vädret skulle man kunna tro att vi redan hängt på lilla landet-stranden två dagar i rad. Inget kunde vara mer fel. FEL! Vi har packat upp. JO, först ägnade vi hela måndagen åt att packa hemmavid - och då hade ändå A kört ut en hel billast prylar till landet strax efter skolavslutningen. Sedan dånade vi till kandet sent på måndagskvällen. Gårdagen var ett marathon i uppackning. Jag kände mig nästan svimfärdig till slut.
Dessutom tog vi emot en leverans från Det Stora Möbelvaruhuset på en ny soffa i går morse. Vi är så fantasilösa att vi nu har en exakt likadan soffa på landet, som den vi har hemma. Fast spegelvänd.
Den funkar lika bra här, som där.

Jobbigast just nu: yngste sonen som vi slet blöjan av igår, i ett desperat försök att tvinga honom att bli blöjfri. Jag tänker inte ens börja berätta om nedkissade kallingar eller bajsolyckor. Detta blir helt klart sommarens projekt. Tur att man vid det här laget är helt avtrubbad nä-r det kommer till barnbajs.

måndag 22 juni 2009

Så här glad är jag
när jag är på Korsika

I lördags kom vi tillbaka från en helt enkelt underbar vecka på Korsika. Jag har skrivit på SMASKENS om mina höga förväntningar på resan, och jag blev inte det minsta besviken. Tvärtom stärktes jag i min uppfattning om att detta är en fantastisk ö att semestra på.
Att få prata franska igen var en utmaning, men det var roligt, och jag kan stolt konstatera att jag klarade mig riktigt bra.

Vi reste med Langley, och vi bodde på Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse på norra Korsika. Jag kan varmt rekommendera både Langley och resmålet.

Jag gör min sedvanliga fot-min.

Poolområdet- helt enkelt ljuvligt.

Jag dealar med en dam på marknaden; beklagar mig
över bristen på liknande ställen i Sverige.

Utsikt från vårt hotellrum när mörkret fallit.
Av förklarliga skäl blir det inte så mycket till nattliv,
när man reser med fyra barn mellan 14 månader och 6,5 år...

torsdag 4 juni 2009

En trevlig tanke

Den här kursen skulle jag verkligen vilja gå.
I ett annat liv hade jag gått den.
Nu ser jag det mer som en trevlig tanke.
Framtiden får utvisa vad som händer.

måndag 1 juni 2009

"Skynda att fynda"

Dessa små, rara barnmöbler stötte vi på i lördags då vi shoppade loss på stan. Trots att vi var barnfria, så kunde vi inte hålla oss från att spana på dessa ofattbart billiga snyggingar.
Löjligt billiga, därför att de reas ut.
Detta framgår inte på Åhlens hemsida, men bordet har kostat närmare 500:- 450 kronor. mycket hade jag då aldrig varit beredd att betala, men för 149:- släpade jag idag glatt med mig ett dylikt hem, i sällskap av två röda pallar à 49:- styck (förr 149:-). Några gröna pallar verkade inte finnas kvar, men däremot bordet och de röda pallarna, så - skynda att fynda, om de faller er på läppen.

Denna nya möbel får ersätta den vitmålade barnmöbeln från Det Stora Möbelvaruhuset, som i stället får följa med till landet och stå i lekstugan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...