torsdag 26 juli 2007

Få tummen ur

I dag är det obeskrivligt vackert väder i Stockholm, vilket suger - för jag har ingen som helst lust att gå ut what so ever. Stora barnen är hos mormor och morfar, de åkte i tisdags vid lunchtid. Jag har storslagna planer för vad jag skall fixa medan de är borta. Sanera, strukturera och placera. Hittills har jag inte åstadkommit så förfärligt mycket. Lider dels av internetabstinens efter de tre veckorna på landet, dels av lättja, min evige följeslagare.
Följande har utförts:
Tagit itu med tvätthög i storleksordningen Kebnekajse.
Rensat bisarra mängder ogräs på framsidan av huset.
Klippt våra skenande klätterväxter på baksidan, samt klippt vår minimala gräsplätt. Har även plockat upp alla viljsekomna, blekta plastleksaker ur rabatterna, och byggt ett stileben av dem på bordet påträdäcket.
Strukit hundra kökshanddukar.
Dammsugit, torkat golv och städat badrummet och gästtoan.
Varit på IKEA (med maken).

Jag har ännu inte:
Rensat och organiserat om barnens pysselskåp.
Sorterat barnkläder.
Pantat flaskor och burkar.

...samt ungefär tusen saker till. Befinner mig ju mitt i sista dödsryckningen av den kanske sista föräldraledigheten i mitt liv! Klart att jag vill till bringa den framför datorn.

I vilket fall. Store sonen skall få eget rum. Detta skall inredas och fyllas med de leksaker som otvetydigt är hans. Leksakerna är annars i ganska stor utsträckning kollektiva här hemma. Ser fram emot detta, men måste lyfta min stjärt från stolen innan jag kan åstadkomma något. Shit, klockan är snart halv tolv - dags att skärpa sig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...