söndag 24 juni 2007

Just nu vill jag inte vara mig


Så kom den förbannade mensen till slut - mitt i natten (ja, eller i vart fall tidig morgon) överföll den mig. Försiktigt optimistisk, i tron om att jag nog faktiskt var gravid. Ingen mens på dag 38 och tydliga symtom - trodde jag, ja. Så typiskt. Som om det inte räckte med att inte vara gravid, så måste jag utstå störtblödningar och mensvärk till på köpet. Samt den gnagande misstanken om att min kropp inte alls fungerar. Inte det minsta. Det blir till att försöka boka gyntid för "besiktning". Underbart.

Drömmen om en bebis känns som en löjlig fantasi; min kropp är värdelös och klarar inte ens av något så enkelt som att släppa ett jäkla ägg.

torsdag 21 juni 2007

Inför Midsommar


Vi skall få besök av två familjer vi umgås med, så det blir fullt hus på landet. Vi blir sex vuxna och därtill sju barn mellan 13 månader och 4,5 år i ålder. Jag känner mig lite halvhjärtad, måste jag erkänna. Dag 36 i min menscykel, testat negativt igen, känner mig inte som att mensen skulle vara på väg - men hur skall man orka vänta...

Det är så tröttsamt; skulle bara önska att det kunde vara över.

måndag 18 juni 2007

New England goes Sörmland!


I förra veckan lyckades jag få tag på två stycken relativt billiga stolar i Adirondack-stil på Jysk. De hade dock bara ett exemplar på lagret. Trött som jag är på att åka mellan butiker för att komplettera, brydde jag mig inte om att be butikspersonalen kolla om de fanns på fler ställen, utan köpte den stolen och därtill butikens visningsex. Det senare fick jag 25% nedsatt pris på då det var lite färg avskavt.
Väl hemma fick jag bassning av maken, då den som monterat stolen uppenbarligen haft lite för mycket kräm i skruvdragaren och dragit skruvarna alldeles för långt in i det mjuka träet. Vatten kan således komma in och orsaka rötskador och förkorta stolens livslängd. Alltid är det något fel när jag skall fixa något. Jag blir så trött ibland...
Men, det kan väl lite transparent latex fixa, eller så gör jag som en bloggare tipsade om och spacklar över skruvhålen för att därefter måla stolen med färg av den typ man målar fönster med.

Oavsett - två stolar i Adirondack-stil för sammanlagt 1400:- känns sjysst när de annars oftast kostar mer än så per styck. Ok, dessa stolar är av furu, inte av hårt trä, och har således en begränsad livslängd, men so what? När jag blir rik skall jag åka till Ekerö Möbler och köpa precis det jag vill, oavsett vad som står på prislappen. Men just nu funkar Jysk bra för mig!

Skendräktig?


Om inte detta är graviditetssymtom, så är det något fel på min kropp. Det gäller bara att ha tålamod och se vad som händer.

Testade negativt i går eftermiddag, på dag 32, men det säger ju sig självt att det var fånigt att inte följa anvisningarna på testförpackningen. Om de uttryckligen skriver att man skall testa med morgonurin om man testar tidigt så ligger det kanske något i att göra som de rekommenderar...

Jag ber - låt mig vara på tjocken den här gången! Om inte annat så bara för att skriva min lakoniske man på näsan att jag inte bara är knäpp och hormonstinn. Hans standardfras är att han "tror inte att det blir något mer barn". Positivt värre. Hans kommentar när jag kom ut ur badrummet igår var "blev det något utslag på Richterskalan?". Ha, ha, ha. För mig handlar det inte enbart om huruvida jag är gravid eller ej. Om jag inte är gravid så är jag allvarligt oroad över hur konsigt min kropp beter sig. Detta har jag förklarat för honom, och han är inte ett okänsligt svin. Jag tror bara att han är oroligt för att jag tar ut saker i förskott (som att jag skulle kunna låta bli) och han vill inte att jag skall bli ledsen och besviken. Det är rart av honom, men lite stöd av annat slag hade varit mer uppskattat. Får väl bara inse att min man inte kan sätta sig in i det här, det är inte hans livmoder det har dragit, molat och spännt i de senaste två veckorna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...